0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  Zo presenteer jij jezelf in 30 seconden

  Zo presenteer jij jezelf in 30 seconden

  Tijdens een sollicitatiegesprek, maar ook op de verjaardag van je tante, wordt vaak gevraagd: 'Vertel eens iets over jezelf'. Dat doe je het liefst kort en krachtig, maar hoe pak je dit aan? Maak een 'elevator pitch'! Letterlijk betekent dit een lift-presentatie: je vertelt in zeer korte tijd (denk aan de tijd die je in de lift staat van verdieping 0 tot 8) wie jij bent en wat jij kunt.

  Met deze 5 stappen maak je een elevator pitch:

  Bedenk jouw doel

  Welk doel heb je met je korte presentatie? Bij een sollicitatiegesprek wil je de persoon tegenover je overtuigen dat je bij het werk past. Op een verjaardag wil je weer een andere indruk maken. Zorg dat je verhaal past bij je doel.

  Alle prestaties op een rij

  Schrijf al je prestaties waarop je trots bent op, zowel op werkgebied als in je privéleven. Echt alles wat er in je opkomt, ook al is het nog zo klein. Kijk daarbij ook naar je hobby’s, je passies. Kijk daarna wat je kunt gebruiken in je elevator pitch, wat een goed beeld geeft van jouw sterke kanten.

  Zorg voor een paar versies

  Maak een paar versies van jouw verhaal, afhankelijk van jouw doel en de plek waar je jouw elevator pitch houdt. Schrijf deze versies uit voor jezelf. Als ze eenmaal in jouw hoofd zitten, kun je moeiteloos de juiste versie gebruiken.

  Maak iemand nieuwsgierig

  Jouw verhaal hoeft niet al je werkzaamheden en kennis te bevatten van de afgelopen 5 of 25 jaar. Het moet in 30 seconden de ander nieuwsgierig maken naar meer informatie. Zorg dat je niet te krampachtig jezelf aan het 'verkopen' bent. Vertel wat je doet, hoe je dat doet en waarom je het zo leuk vindt en laat het gesprek op die manier op gang komen.

  Oefenen... en nog eens oefenen

  En nog eens. Alleen door jouw verhaal te oefenen krijg je het goed tussen je oren. Zo zorg je ervoor dat het natuurlijk overkomt als je het vertelt. Heerlijk toch als je kort en krachtig over jezelf kunt vertellen zonder te struikelen over je woorden. Ga ervoor!

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  • Met cv
  • Zonder cv
  • Binnen 1 werkdag reactie
  • Vind werk dat bij je past
  • Solliciteer zoals jij wil
  • Ga snel aan de slag

  Gerelateerde sollicitatietips

  Naar alle sollicitatietips
  Luba Scholing

  Ontdek je talent via Luba Scholing

  Dat is werken én leren voor een goed salaris bij de beste bedrijven in de buurt.