0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  5 veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek

  5 veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek

  Deze 5 vragen kan je verwachten tijdens jouw sollicitatiegesprek. Bereid ze dus van te voren alvast voor.

  Waarom wil je bij ons komen werken?

  Natuurlijk heb je van tevoren uitgezocht bij wat voor bedrijf en op wat voor werk je solliciteert. Bedenk een aantal dingen die je leuk vind aan het bedrijf en het werk. Kijk ook naar mogelijke uitdagingen en hoe je die zou aanpakken.

  Waarom moeten wij voor jou kiezen?

  Jij bent toch gewoon de beste? Dat kan je roepen, maar bewijs het eerst maar eens! Bedenk van tevoren welke sterke eigenschappen, kennis en ervaring je hebt. En wat deze toevoegen aan het team en bedrijf.

  Waar zie jij jezelf in 5 jaar?

  Een lastige vraag, want je hebt geen glazen bol. Maar wat bedrijven graag willen weten is of je de komende jaren bij hun blijft werken en jezelf wilt ontwikkelen. Ga daar dus vooral op in. Check voor het gesprek op de website van het bedrijf wat ze bieden aan doorgroei en ontwikkeling en benoem dat.

  Hoe ga je met stress om?

  Heb je weleens een spoedklus gedaan waarbij je in korte tijd heel veel werk moest doen? Mooi, dan gebruik je dat als voorbeeld hoe je goed werkt in een stressvolle situatie. Vraag terug of er bij het bedrijf vaak stressvolle momenten zijn of af en toe. Kan je niet goed tegen stress of plotselinge verandering, denk dan na of het werk bij je past.

  Wat motiveert jou?

  Wat zorgt ervoor dat jij iedere dag zin hebt om naar je werk te gaan? En dat je altijd voor het beste resultaat gaat? Ieder bedrijf zoekt medewerkers die vol energie aan de slag gaan én blijven. Geef voorbeelden waardoor duidelijk is dat jij gemotiveerd bent!

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  • Met cv
  • Zonder cv
  • Binnen 1 werkdag reactie
  • Vind werk dat bij je past
  • Solliciteer zoals jij wil
  • Ga snel aan de slag

  Gerelateerde sollicitatietips

  Naar alle sollicitatietips
  Luba Scholing

  Ontdek je talent via Luba Scholing

  Dat is werken én leren voor een goed salaris bij de beste bedrijven in de buurt.