0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  4 tips voor video solliciteren

  4 tips voor video solliciteren

  Yes, je mag op sollicitatiegesprek komen. Nou ja, het gesprek is via videobellen. Hoe maak je hier een succes van? Deze 4 tips helpen je op weg:

  Bereid het gesprek voor

  Net als bij een live sollicitatiegesprek bereid je je goed voor. Bedenk welke vragen aan jou gesteld kunnen worden of welke vragen jij wilt stellen. Laat zien dat je gemotiveerd bent om deze baan te krijgen.

  Oefen het gesprek

  Oefen van tevoren het gesprek met een familielid of vrien(in) via de app waarmee je gaat videobellen. Doet alles het? Heb je een goede (internet)verbinding, staan je geluid & beeld aan en is het beeld scherp? Bekijk hoe je het liefst in beeld wil komen, waar je gaat zitten en hoe je zithouding is tijdens het gesprek.

  Kies de juiste plek

  Bekijk in welke omgeving jij je prettig voelt. Kies daar een plek waar je het hele videogesprek doet. Ga niet lopen tijdens het videogesprek. Kies een plek met een rustige, neutrale achtergrond. Bijvoorbeeld een lichte muur waarop niets hangt. Let op lichtinval, zodat je niet met je ogen hoeft te knijpen. Zorg er ook voor dat je op je plek geen last hebt van storende omgevingsgeluiden. Als je het videogesprek via je mobiel doet, zet inkomende gesprekken en meldingen voor appjes dan even op stil. Gebruik eventueel oortjes als je je gesprekspartner daardoor beter verstaat. Waarschuw huisgenoten dat je een gesprek hebt en dat ze je niet mogen storen.

  Gedraag je net als bij een live gesprek

  Natuurlijk kleed je je zoals je voor een live sollicitatiegesprek: je ziet er tip top uit! Hoe gedraag je je? Zit rechtop tijdens het gesprek, liefst zodat je armen ook in beeld zijn. Praat zoals je in een live gesprek zou praten en maak daarbij oogcontact met de persoon op je scherm. Kijk niet naar jezelf op het scherm. Als de verbinding even wegvalt of je verstaat je gesprekspartner niet, dan zeg je dat en vertel je wat je als laatste gehoord/gezegd hebt. Praat rustig en duidelijk. Het is altijd goed als je ook wat vragen hebt voor de ander, bijvoorbeeld over de sfeer in het bedrijf of hoe je werkplek er uitziet. Denk hier van tevoren over na.

  Haal even diep adem voordat je begint en ga ervoor. Succes!

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  • Met cv
  • Zonder cv
  • Binnen 1 werkdag reactie
  • Vind werk dat bij je past
  • Solliciteer zoals jij wil
  • Ga snel aan de slag

  Gerelateerde sollicitatietips

  Naar alle sollicitatietips
  Luba Scholing

  Ontdek je talent via Luba Scholing

  Dat is werken én leren voor een goed salaris bij de beste bedrijven in de buurt.