6 vragen die je jezelf stelt voordat je op zoek gaat naar een nieuwe baan

 

Je bent op zoek naar een nieuwe baan. Natuurlijk kom je jezelf dan snel inschrijven bij Luba! Maar voordat je op intakegesprek komt, is het misschien een goed idee om even na te denken over de volgende zes vragen.

Wat wil je precies?

Wil je een promotie, een geheel nieuwe uitdaging in een andere branche of zoek je dezelfde baan maar dan in een ander bedrijf? Voordat je naar Luba Uitzendbureau stapt om je in te schrijven, zorg er dan voor dat je goed hebt nagedacht over wat voor baan je precies zoekt.

Hoe wordt jouw droombaan genoemd?

Functietitels zijn magisch dingen. Wat bij het ene bedrijf gewoon een receptioniste genoemd wordt, heet bij het andere bedrijf een ‘welcoming officer’. Heb jij in gedachten van welke baan jij gelukkig wordt? Dan is je volgende stap om eens online te onderzoeken hoe deze baan genoemd wordt bij diverse bedrijven.

Voor welke bedrijven wil jij graag werken?

Dit is een belangrijke vraag om jezelf te stellen. Welke bedrijfscultuur past het beste bij jou? Ben jij iemand die houdt van structuur en rust of werk je het liefst in de hectiek en herrie? Om op de juiste plek terecht te komen, is het belangrijk om te weten wat je wilt.

Welk salaris zou je graag willen verdienen?

Bij Luba Uitzendbureau vragen we in het intakegesprek altijd naar jouw salarisspecificatie. Neem voor het intakegesprek daarom de tijd om te checken of jouw specificatie redelijk is voor de baan waar jij in geïnteresseerd bent. Dit kun je doen via de diverse salariswebsites of door mensen die hetzelfde werk doen te vragen wat een redelijke specificatie is.

Wat zegt Google over jou?

Zoek eens op je eigen naam op Google. Wat verschijnt er op de eerste pagina met zoekresultaten? Klopt de informatie en is dit informatie waarvan je wilt dat jouw toekomstige werkgever het ziet? Kijk daarnaast ook naar jouw social media accounts en ruim deze op als het nodig is.

Is jouw cv helemaal up to date?

Recruiters en HR managers kijken altijd naar de laatste baan die je gehad hebt. Zorg er dus voor dat je cv altijd up to date is. Maak van je cv geen lange lijst met taken die je hebt gedaan, maar noem jouw vaardigheden en competenties die je nodig had om van de baan een succes te maken.

Heb je een duidelijk antwoord op bovenstaande vragen? Dan kan je met een gerust hart op intakegesprek bij Luba. Wij gaan samen met jou bespreken welke baan en welke werkgever het beste bij jou past.

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

  • vestigingen bij jou in de buurt
  • ruimte om het verschil te maken
  • morgen al beginnen
  • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes